BRC – Britisk fødevaresikkerhed

BRC Global Standard

Hvad er BRC Global standard ?
For at kontrollere fødevaresikkerheden foretager de store fødevaredetailkæder (og grossister) regelmæssige audits hos deres leverandører. Det gælder selvfølgelig også den engelske detailhandel.

I 1998 besluttede den engelske detailhandlerorganisation, British Retail Consortium (BRC) derfor at udvikle en fælles kvalitetsstandard, ”Global Standard for Food Safety” for de virksomheder, der leverer til detailhandelen.

Hvem står bag BRC ?
BRC er en sammenslutning af britiske detailhandelskæder, der tilsammen dækker mere end 90 % af det britiske detailmarked. Medlemmer er bl.a. Marks & Spencers, Tesco, Starbucks, WH Smidt, Harrods, Boots UK, Home Retali Group, Fortnum & Mason og mange flere

Hvem har brug for certificering ?
Enhver producent af fødevarer eller andet, der leverer til engelske detail-kæder og grossister (som regel også ”private label” produkter.

Hvor bruges standarden ?
På grund af den globale handel med fødevarer er BRC standarden udbredt over hele verden. Mange danske producenter af fødevarer er certificeret iht. BRC

Standarden
Ud over krav til HACCP, stiller standarden detaljerede krav om f.eks. virksomhedens indretning, hygiejneregler, uddannelse og træning.

Alle punkter i standarden skal auditeres ved hver audit og afvigelser vurderes som enten ”Critical”, ”Major” eller ”Minor”. På baggrund af antallet af afvigelser opnår virksomheden ”Grade A” eller ”`Grade B” eller ingen certificering

Hvad er kravene til en BRC-auditor?
Alle auditorer skal godkendes af BRC. Dette sker på baggrund af audit- og brancheerfaring. Derudover skal alle auditorer bestå en meget krævende skriftlig eksamen. Hver auditor bliver kun godkendt til at auditerer inden for den eller de brancher, hvortil de har et forudgående kendskab.

Andre BRC standarder
Hygiejnestyring er en ligeledes en nødvendighed for de producenter, der fremstiller emballage til fødevarer og under lagring og transport skal det også sikres at fødevaresikkerheden er intakt og at fødevarernes kvalitet ikke forringes.

BRC har derfor ligeledes udviklet ”Global Standard for Packaging and Packaging Materials” og ”Global Standard for Storage and Distribution”

For alle andre varer – tekstiler, rengøringsmidler, kosmetik m. m, der forhandles i den Britiske detailhandel, er sikkerheden også vigtig, derfor er der udviklet en standard der retter sig mod disse varer ”Global Standard for Consumer products”

Læs mere om BRC´s standarder
HAR DU SPØRGSMÅL?
+45 75 72 66 11
SEND EN E-MAIL