Intertek – Sponser ved Euroweek 2022 i Kalundborg

Intertek – Sponser ved Euroweek 2022 i Kalundborg

Intertek deltager som sponser i forbindelse med Euroweek 2022 som starter i Kalundborg 21. September 2022.

Hosts and sponsors

Hvad er Euroweek ?
Det er et årligt møde mellem studerende og lærere fra europæiske nationer. Mødet, der finder sted hvert år i slutningen af ​​september, er vært for hvert medlem af dette netværk på skift. Otte elever og to lærere fra hvert land mødes for at følge et aktivitetsprogram, som er bestemt af værtsnationen.
I år deltager elever og lærere fra 21 europæiske nationer i Danmark og Sverige.

Hvordan startede det?
Den første Euroweek var i Kain, Belgien i 1992. Selvom ideen kom fra et lille hold af skoler, spredte den sig gradvist over hele Europa. Nu samles op til 27 delegationer fra gymnasier hvert år på en af ​​værtsskolerne.

Målet med Euroweek
Hovedformålet med Euroweek er at skabe venskaber, lære vores naboer at kende og se hinsides fordomme. Ved at debattere og arbejde sammen om emner, der berører os alle, samler det skoleelever fra hele Europa for at dele deres erfaringer og dermed fremme bevidstheden om og respekten for hinandens kulturer og værdier.

Studerende og lærere har mulighed for at kommunikere, stifte bekendtskab med hinandens uddannelsessystemer samt opleve kulturelle elementer fra forskellige europæiske lande.

I løbet af denne uge er gæsterne værter af familier, så de lærer hverdagen og vanerne i andre lande at kende. Desuden kan de forbedre deres talefærdigheder på fremmedsprog. De venskaber, der skabes, er så stærke, at de normalt holder i årevis og forstærkes ved at besøge hinanden i ferier.

Program
Hovedvægten lægges på, at eleverne socialiserer og arbejder sammen om forskellige projekter. Der er adskillige standardaktiviteter, der finder sted ved hver eurouge og andre, der er efter værtslandets skøn.

Hvert land præsenterer en kort forestilling – det kan være en traditionel dans, musikalsk forestilling eller sketch. Der er også den store “International Buffet”, hvor landene deler deres mad.

Elever dyrker sport sammen, debatterer om emner relateret til Europa og deltager i undervisningen. Der er selvfølgelig socialt samvær og afskedsfest. På denne måde har elever og lærere mulighed for at hygge sig, øge deres viden om andre lande og uddybe bevidstheden om deres egen kultur.

 

29.07.2022 – Brian Qvist Jacobsen